fbpx

Yrityksen toiminta halvaantuu täysin, jos se menettää käytössä olevan datansa. Tämä koskee kaikkea tallennettua tietoa (esim. jaettua levytila, sähköpostitilit ja toiminnanohjausjärjestelmä). Vaikka varmuuskopioita jo otettaisiinkin, kannattaa vielä arvioida niiden tuoreus, sijainti ja kattavuus. Käytännössä varmistus tulisi tehdä päivittäin ja kattaa kriittisten toimintojen lisäksi myös aktiivisesti käytössä ollut data. Sijainnilla tarkoitetaan sitä, että yksi varmuuskopio on syytä olla eri paikassa kuin omassa konesalissa. Näiden lisäksi kannattaa huomioida vielä se, kuinka nopeasti data saadaan tarvittaessa palautettua varmuuskopioista.

 

Milloin varmuuskopioita oikeasti tarvitaan? Seuraavassa on esitetty kolme syytä, miksi data todellakin kannattaa varmistaa ja mieluiten vielä ammattilaisen toimesta.

 

1. Kryptolockerit ja muu rikollinen toiminta

Kun kryptolocker-tartunta pääsee yllättämään yrityksesi palvelimen, salaa haittaohjelma aktivoituessaan palvelimella olevat tiedostot. Vaikka maksaisit verkkorikollisten lunnasvaatimuksen salausavaimesta, et välttämättä saa palvelimen tiedostoja takaisin käyttöösi ja uusi kiristysyritys on hyvin mahdollinen.

 

Ainoa varma ja toimiva tapa selvitä kryptolockerista on toimiva varmistuspalvelu, jonka avulla palvelimet voidaan palauttaa siihen tilaan, jossa ne olivat ennen tartuntaa. Sama asia koskee ilkivaltatapauksia, joissa joku tietojärjestelmiisi käsiksi päässyt henkilö tuhoaa tahallisesti tiedostoja.

 

2. Mielenrauha katastrofien varalta

Jos yritykselläsi on toimitiloissaan oma konesali ja kiinteistössäsi tapahtuu jokin ikävä vahinko (esim. tulipalo tai vesivahinko), voi se konesaliin osuessa tehdä tuhoisaa jälkeä. Yrityksen kriittiset toiminnot voidaan kuitenkin palauttaa toimintaan nopeasti, jos varmistukset on tehty asianmukaisesti kahteen eri lokaatioon.

 

Esimerkiksi Decens ottaa varmistuspalveluasiakkaidensa datasta tietoturvallisen Internet-yhteyden kautta kopion myös omaan konesaliinsa. Tällöin kriittiset järjestelmät tai tarvittaessa koko konesali voidaan palauttaa toimintaan Decensin konesaliin.

 

3. Inhimilliset virheet tiedostojen käsittelyssä

Kun varmistaminen on tehty ammattilaisen työkaluilla, voidaan kopiosta palauttaa helposti ja nopeasti myös yksittäisiä tiedostoja ja kansioita. Tämä on merkittävä lisähyöty, jonka avulla säästytään monelta harmilta ja työtuntien hukkaamiselta.

 

Decens palauttaakin jatkuvasti asiakkailleen työntekijöiden vahingossa tuhoamia tärkeitä tiedostoja tai sähköposteja. Samoin palautetaan rikki menneitä tiedostoja kuten kymmeniä tunteja työstettyjä Excel-taulukoita tai esitysmateriaaleja.

 

Millainen on aidosti vikasietoinen varmistusympäristö?

Varmistuksen tuloksena tulisi olla aina kaksi kopiota kahdessa eri lokaatiossa ja mahdollisesti myös kahdessa eri formaatissa. Decensin varmistusympäristö on suunniteltu tämän ajatuksen pohjalta. Ensimmäinen kopio otetaan asiakkaan konesalissa sijaitsevan varmistuslaitteiston avulla. Toinen kopio otetaan tietoturvallisen Internet-yhteyden kautta (esim. VPN-tunneli) Decensin omassa konesalissa sijaitsevan varmistuslaitteen avulla. Tämän lisäksi datasta on mahdollisuus ottaa vielä nauhavarmistus.

 

Tämän seurauksena yksittäinen laiterikko tai muu yllättävä tapahtuma ei vaikuta varmistuksen onnistumiseen. 24/7 käytössä olevan valvontapalvelun avulla pidetään huolta, että kaikki data saadaan turvattua. Kuukausittaisen raportoinnin avulla asiakas saa jatkuvasti tietoa varmistetun datan määrästä sekä tietoa IT-ympäristön kehittämiseen ja impulssin reagointia vaativiin ongelmiin.

 

Mikäli asiakas käyttää Decensin konesalia, otetaan toinen kopio Decensiin toiseen konesaliin. Decensin konesalit sijaitsevat Suomessa (Tampere, Espoo). Ne ovat luotettavia, vikasietoisia ja turvallisia (KATAKRI taso IV ja VAHTI 2/2013 suojaustaso II).

 

Miksi kannattaa valita Decensin tarjoama varmistuspalvelu

Kun data on yrityksen toiminnalle kriittistä, on sen varmistaminen syytä tehdä ammattimaisesti. Decensin osaamisesta kertovat seuraavat asiat:

 

  • Ammattimainen varmistuspalvelu, vikasietoinen ympäristö, valvonta 24/7
  • Kaksi kopiota kahteen eri lokaatioon, mahdollisuus myös nauhavarmistukseen
  • Mahdollisuus varmistaa virtuaalikoneiden lisäksi fyysisiä koneita, myös vanhoja käyttöjärjestelmiä
  • Turvallinen ja luotettava kumppani, sillä Decens on mm. konesali- ja tietoturvapalveluiden asiantuntija
  • Decens tuottaa varmistuspalvelua useille vaativille tahoille mm. kuntasektoriin ja terveysalalle
  • Kuukausittainen raportointi
  • Yksittäisten tiedostojen ja kansioiden palautukset kuuluvat palveluun

Kysy lisätietoja Decens varmistuspalveluista

Palvelemme asiakkaita kaikkialla Suomessa ja tarvittaessa myös kansainvälisesti. Kysy lisätietoja tai jätä meille tarjouspyyntö puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Espoon toimipiste

Ville Sandberg / 040 773 1490

Joonas Lehtinen / 040 631 0997

Sari Pesonen / 040 593 7318

 

Tampereen toimipiste

Harri Riihelä / 040 758 8192

Henry Saarni / 0400 621 181

Kimmo Räty / 040 632 7442

 

Vaasan toimipiste

Kim Sandström / 044 309 9470

 

(sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@decens.fi)