Uratarina

”Tikkaat ovat ylöspäin missä tahansa roolissa”

Lempäälästä kotoisin oleva Juuso Kilpinen tuli Decensille varastomieheksi kesällä 2017 kirjoitettuaan ylioppilaaksi. Hän teki sesonki- ja tuntityöläisen töitä varastolla korkeakouluopintojensa ja armeijan ohella kesän 2022 loppuun asti. Kesätöiden lomassa Juuson esimies kysyi, kiinnostaisiko Juusoa Back Office -myyjän rooli. Eipä aikaakaan, kun Juuso jo vakinaistettiin myyntitiimiin syyskuun alussa.

Juuso valmistui Hämeen ammattikorkeakoulun International Business -linjalta jouluna 2022. Hän hoitaa työssään Back Office -myyjänä paljon Decensin sisäisiä asioita, ja pääsee samalla harjoittelemaan myyjän työtä. Hän on mukana muun muassa asiakastapaamisissa ja uusasiakashankinnassa.

”Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia, ja pääsen näkemään koko organisaation kirjon. Työhöni kuuluu sisäistä painimista Decensin järjestelmien kanssa. Hakkaan paljon näppäimistöä, mutta silloin tällöin pääsen myös muualle keikalle”, Juuso kertoo.

Kokeneemmat kollegat auttavat työpulmissa

Juusoa kiinnostaa eteneminen Back Office -myyjän töistä niin sanotun oikean myyjän töihin, jolloin hän saisi lisää asiakasvastuuta ja vähemmän talon sisäisiä töitä. Juuso kuuluu jo nyt tiiviisti myyntiryhmään ja tekee paljon töitä esimerkiksi myyntiassistenttien kanssa. Decensillä kuunnellaan työntekijän toiveita ja kannustetaan kehittymään työssään.
”Tikkaat ylöspäin ovat olemassa missä tahansa roolissa. Olen jo ottanut ensiaskelia myyjän hommissa, ja tämän kevään aikana olen ryhtynyt siirtymään kunnon myyjäksi”, Juuso sanoo.

Ulospäinsuuntautunut Juuso on huomannut, että sosiaalisuudesta on hyötyä myös myyjän työssä.
”Pitää olla rohkea ja osata puhua tuntemattomillekin ihmisille. Olen oppinut, että asioita ei kannata miettiä liian pitkää aikaa, vaan pitää uskaltaa kysyä apua. Saan työssäni paljon tärppejä kokeneemmilta myyjiltä”, hän kertoo.

Tyytyväinen asiakas on onnistumisen mittari

Vaikka Decensillä saa vapaasti tehdä etätöitä, Juuso tykkää työskennellä Tampereen-toimistolla. Aamu alkaa kollegojen kanssa firman tarjoamalla aamupalalla. Kuulumiset aukeavat saman pöydän ääressä laajemmiksi keskusteluiksi kuin Teamsin välityksellä.

”Konttorilla pääsen juttelemaan kokeneempien kollegojen kanssa. Decensillä on hyvä työympäristö tehdä hommia. Kaikkien kanssa voi jutella avoimesti, joten tähän heimoon on helppo kuulua”, Juuso sanoo.
”Ideoita voi helposti pompautella toisen kautta. Tykkään, kun ympärilläni on paljon tyyppejä, jotka tekevät samantyylistä hommaa. Heidän kanssaan voi jakaa ongelmia ja aatteita. Decensillä kukaan ei jää ikinä yksin: apua saa aina, kun sitä tarvitsee. Kukaan ei kuitenkaan hengitä niskaan, vaan työssä on tietty vapaus”, hän jatkaa.

Hyvät työsuhde-edut ja erilaiset työhyvinvointitapahtumat kokoavat porukan yhteen ja pitävät heimohenkeä yllä.
”Decensillä työntekijöiden hyvinvoinnista ollaan aidosti kiinnostuneita. Täällä ei haeta vain tulosta, vaan henkilökunnan tyytyväisyys tulee aina ensin. Kuka tahansa saa äänensä kuuluviin, jos on tarve”, Juuso muistuttaa.
Onnistuneet myyntitilanteet motivoivat Juusoa.

”Kun löydän asiakkaalle sopivan palvelun, ja asiakas on lopputulokseen tyytyväinen – silloin huomaan, että kaikella työllä mitä olen tehnyt, on ollut tarkoitus”, hän summaa.

”Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia, ja pääsen näkemään koko organisaation kirjon.”

Arjen supersankari

Supersankarisuosikki Hämähäkkimies, koska kuten Decens, on hänkin verkon asiantuntija.
IT-supervoimasi Olen näppärä tietokoneiden kanssa, ja pystyn jeesimään kavereita, jos heillä on ongelmia.

Mikä tekee kollegoistasi supersankareita?
Decensillä työkaverit nostavat toisensa nextille levelille. Kollegoiden kanssa työskentely on helppoa, sujuvaa ja tehokasta, sillä puhallamme yhteen hiileen.

Miten yritysten tulisi suojautua kyberkonnia vastaan? Erityisesti maalaisjärjellä. Kaikkea epäilyttävää kohtaan pitää olla hieman skeptinen eikä klikata jokaista sähköpostia auki. Parhaan avun kyberkonnia vastaan saa ostamalla Decensin tietoturvapalveluita.

Oletko töitä vailla vai etsitkö urallesi uusia haasteita?
Kiinnostaako työpaikka IT-alalla? Tutustu avoimiin työpaikkoihimme tai lähetä avoin hakemus!