DNS Vahti – Nimipalveluiden suojaus ja tietoturvanäkyvyys 

Mistä on kyse?

DNS (Domain Name System) eli internetin nimipalvelu on eräänlainen IP-osoitteiden selkokielinen puhelinluettelo, joka yhdistää käyttäjät, sovellukset ja verkkosivustot näkymättömästi internet-liikenteen taustalla.

Nimipalvelinten ansiosta voimme käyttää esimerkiksi helposti ymmärrettäviä tekstimuotoisia verkkosivuosoitteita numeromuotoisten IP-osoitteiden sijaan. Yritysverkoissa on usein omat nimipalvelimet sisäiseen käyttöön, mutta internetissä sijaitsevat verkko-osoitteet selvitetään aina yritysverkon ulkopuolisten nimipalveluiden avulla. 

Miksi pitää olla huolissaan?

DNS-protokollassa ei ole sisäänrakennettua tietoturvaa eikä nimikyselyitä rajoiteta perinteisissä yritysverkoissa. Haitallinen liikenne tai haittaohjelmien komentokanavat tarvitsevat lähes aina nimenselvitystä. Useimmiten käytössä olevat julkiset nimipalvelimet, kuten esimerkiksi operaattorit ja Google, vastaavat päätelaitteilta ja yritysverkoista tuleviin nimikyselyihin keräten samalla valtavan määrän tietoa, mutta eivät ota kantaa selvitettävien osoitteiden luotettavuuteen. Tämä on kyberhyökkääjien tiedossa.  
 
Kun yhä useammassa yrityksessä tehdään etätöitä ilman VPN-yhteyden tuomaa hallintaa päätelaitteen käyttämiin nimipalvelimiin, ja palomuurien kyky suojata yritysverkkoja tunkeutujilta on tänä päivänä rajallinen, on Decensin DNS Vahti – palvelu ratkaisu yrityksen internet-liikenteen hallitsemiseen. 

Miten haasteet ratkaistaan?

Decensin DNS Vahti estää haitalliset domainit ja IP-osoitteet sekä ei-toivottujen sovellusten tai pilvipalveluiden toiminnan ennen yhteyden muodostamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrityksenne nimikyselyt kulkevat ensin Decensin DNS-suodatuspalvelun läpi ennen kuin päätelaite pääsee yrittämään yhteydenmuodostusta kohteeseen.

Palvelun käyttöönotto on nopeaa ja helppoa ja saat suojattua yrityksen kaikki päätelaitteet (IT, OT, IOT). Palvelu kattaa myös päätelaitteet ilman VPN-yhteyttä, jolloin saat aina yhtenäisen suojan ja näkyvyyden kaikkiin päätelaitteisiin sijainnista riippumatta.  

Mitä hyötyä yrityksellesi on DNS Vahti -palvelusta? 

Saatte operaattoreista riippumattoman pilvitoteutuksen, jonka uptime on ollut
100 % jo vuodesta 2006 lähtien.
 

Voitte estää yrityksellenne haitallisen liikenteen, joita aiheuttavat muun muassa tietojenkalastelusivustot, botnet, haittaohjelmaliikenne ja kryptolouhinta sekä haitalliset ja ei-toivotut domainit sekä pilvisovellukset. 

Saatte kattavan näkyvyyden ja raportoinnin, jonka ansiosta voitte muodostaa ajantasaisen tilannekuvan yrityksenne päätelaitteiden internet-liikenteestä. 

Haluatko kuulla lisää?