Salasanojen hallinta 

Mistä on kyse?

Vaikka kehittyneet tunnistautumismenetelmät valtaavat jalansijaa, salasanoja käytetään tunnistautumisessa hyvin laajasti vielä pitkään. Ongelmaksi on muodostunut tarvittavien salasanojen suuri määrä ja salasanojen pitäminen yksityisinä ja laadukkaina. Salasanojen laatuun panostaminen samalla, kun niitä joutuu vaihtamaan tiheällä syklillä useaan eri palveluun, on ajanut useimmat käyttämään samaa salasanaa korkeintaan pienin muutoksin. Tämä helpottaa salasanojen muistamista, mutta heikentää tietoturvaa. 

Decensin salasanojen hallintapalvelu mahdollistaa kaikkien salasanojen kokoamisen yhden tietoturvallisen ja helppokäyttöisen ratkaisun alle, jolloin ihmisen ei tarvitse enää itse muistaa kaikkia salasanojaan.  

Miksi pitää olla huolissaan?

Yritysten työntekijöiden salasanaturvallisuus on tyypillisesti matalalla tasolla. Samoja heikkoja salasanoja säilytetään luettavassa muodossa ja käytetään monessa eri palvelussa. Mikäli salasana vuotaa, sen kautta voi vaarantua potentiaalisesti useampikin eri tili varsinkin silloin, jos vahva tunnistautuminen ei ole käytössä.  

Jotta salasana olisi turvallinen, sen tulisi olla uniikki, riittävän pitkä ja vaikea arvata, mutta helppo muistaa. Ihmisen muisti ei kuitenkaan ole rajaton ja tarvittavien salasanojen määrä on suuri.  

Decensin palvelu pyrkii helpottamaan ja madaltamaan kynnystä turvallisten salasanojen käyttöön ja tuottaa näkyvyyden salasanaturvallisuuden tasoon koko organisaation laajuudella.  

Miten haasteet ratkaistaan?

Decensin palvelussa käyttäjän ei tarvitse muistaa kuin yksi vahva salasana ja sovellus muistaa loput.  Helppokäyttöisen lisäosan avulla voit täydentää tunnukset ja salasanat eri palveluihin myös älypuhelimessa sekä tallennettua uudet salasanat automaattisesti. Salasanat voi kansioida, ja palvelun hallinta on selkeää. Mahdolliset yhteiskäyttösalasanat ovat helposti jaettavissa sovelluksen kautta organisaation käyttäjien välillä. Sovelluksen salasanageneraattori auttaa automaattisesti luomaan uniikkeja ja vahvoja salasanoja.  

Palvelun saa ketterästi kaikkiin sovelluksiin käyttöön ja se synkronisoituu myös eri päätelaitteiden välillä. Palvelun PRO-versiossa työntekijöille on tarjolla myös yritystilistä täysin irrallinen perhetili, jonka saa yksityiseen käyttöön. Tämä kannustaa työntekijöitä toimimaan vapaalla samoin kuin töissä. Työ- ja henkilökohtaisten salasanojen erottelu ja käyttö on helppoa ja sujuvaa. 

Palvelun PRO Plus -versiossa on tarjolla vuotovahti, joka käy läpi kaikki organisaation tunnukset ja salasanat ja ilmoittaa reaaliajassa, jos tunnus-salasana-pari on joutunut vääriin käsiin tietovuodossa. Samoin jos käyttäjä lisää huonon salasanan, palvelu varoittaa siitä käyttäjää. Yrityskäyttöön suunniteltu raportointityökalu näyttää kattavan tilannekuvan siitä millainen organisaation salasanahygienia on, esimerkiksi kuinka paljon yrityksessä käytetään uudelleen samoja salasanoja.  

Decensin palvelu on pilvipohjainen, jolloin salasanat ovat käytettävissä kaikkialla. Salasanat ovat vahvasti salattuina palvelussa ja edistyksellinen “Zero knowledge” -arkkitehtuuri suojaa salasanaholveja hyökkäyksiltä. Palveluun kirjautumisessa voidaan hyödyntää Decensin vahvaa tunnistautumista ja pääsynhallintaa.  

Mitä hyötyä yrityksellesi on salasanojen hallintapalvelusta? 

Kattava näkyvyys ja hallinta organisaation salasanaturvallisuuteen 

Matalan kynnyksen palvelu.
Sujuvoittaa ja nopeuttaa käyttäjien arkea
 

Ominaisuudet muokattavissa roolipohjaisesti, helppo käyttöönotto 

Haluatko kuulla lisää?