Ajankohtaista

Decens on ollut Rentan IT-kumppani sen perustamisesta alkaen. Sen lisäksi, että vastaamme Rentan IT-ympäristön toimivuudesta, olemme olleet mukana kehittämässä Rentan älykästä työmaatila-konseptia. Se mahdollistaa työmaatilojen toimituksen valmiilla IT- ja tietoliikenneratkaisuilla.

Rentan monipuoliset pohja- ja kalusteratkaisut takaavat, että työmaatilat taipuvat monenlaiseen käyttöön. Pääasiallisesti tiloja käytetään edelleen rakennustyömailla, mutta Renta toimittaa tiloja myös moniin erilaisiin tapahtumiin ja messuille. Työmaatiloja on käytetty jopa lumimuurin sisään rakennettuna kahvilana sekä igluhotellin väliaikaisena vastaanottorakennuksena. Renta on hiljattain rakentanut myös autolla läpi ajettavia koronatestauspisteitä, joissa asiakkaat sekä testaajat jaetaan eri tiloihin lasiluukkujen avulla.

Rentan työmaatila on täysiverinen älytoimisto

Käytännössä työmaatila taipuu samoihin ominaisuuksiin kuin toimistokin ja työtehtävien suorittaminen onnistuu ilman turhia siirtymiä eri pisteiden välillä. Valmiiksi rakennetun palvelun myötä työmaan työntekijät voivat keskittyä alusta alkaen töihin, joissa he ovat parhaimmillaan.

”Nykyisin työmaatilat varustetaan usein valmiiksi palomuurilla ja langallisella sekä langattomalla tietoverkolla asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös erilaiset infonäytöt ovat yleistyneet ja ne on helppo liittää mukaan kokonaisratkaisuun”, Decensin aluejohtaja Ville Sandberg kertoo.

Decensin avulla verkko ja laitteet ovat aina etävalvonnassa sekä ylläpidossa, jolloin taataan asiakkaalle toimintavarma IT-ympäristö. Tilat voidaan varustaa myös etävalvottavilla älylukoilla, kulunvalvonnalla, murtohälytyslaitteistolla ja palonilmaisimilla. Älykkään työmaatilan saa Rentalta avaimet käteen -tyyppisenä valmiina pakettina.

”Siihen suuntaan ollaan menossa, että toimituksen mukana on kaikki tarvittava; paperit, kahvit, infonäytöt ja jopa tietokoneet pöydillä. Asiakas tulee tilaan ja aloittaa työt”, Rentan Työmaatilojen toimialapäällikkö Jari Korhonen summaa.

Lisää älykkäistä työmaatiloista voit lukea Rentan verkkosivuilta tai kuuntelemalla Renttaaja Podcastia.