Ajankohtaista

Yksi Decensin hyväntekeväisyyskohteista on tänä vuonna ollut lastensuojelun tukea tarvitsevat perheet. Koronan luoma poikkeustilanne on aiheuttanut paljon epävarmuutta ja huolta etenkin heikommassa asemassa oleville perheille ja lisännyt entisestään pienituloisten lapsiperheiden ruokamenoja.

– Teimme haasteellisen poikkeuskevään aikana useita apukampanjoita ja halusin kohdistaa apua erityisesti myös vähävaraisille perheille. Otin yhteyttä Neljän Asteen Piiaan ja hän kertoi, että suurin huoli perheissä oli taloudellinen ja ruualle oli kova tarve. Näin päädyimme tukemaan perheitä juuri ruoka-avun muodossa, kertoo Decensin toimitusjohtaja Jarno Lahnalahti.

Kuvassa Decens Oy:n toimitusjohtaja Jarno Lahnalahti ja Neljän Asteen keskisen alueen aluejohtaja Piia Niinikoski.

– Yhteistyössä Neljän Asteen kanssa saimme kohdistettua avun sitä juuri eniten tarvitseville, sillä he kohtaavat työssään satoja lastensuojelun tukea tarvitsevia perheitä joka kuukausi.

– Decens haluaa olla mukana mahdollistamassa positiivisia asioita – aivan kuten Neljä Astettakin, lisää Lahnalahti

Neljän Asteen tukiperheissä on myös paljon neuropsykiatrisesti oireilevia lapsia, jotka hyötyvät erilaisista arjen apuvälineistä.

– Lahjoitimme syksyllä Neljälle Asteelle Time Timer -kelloja, jaettavaksi niitä nepsy-perheille helpottamaan perheiden arjen aikataulutusta, kertoo Lahnalahti.

– Time Timerin avulla ajanhallinnasta tulee selkeämpää ja helpommin hahmotettavaa. Ne tuovat varmasti avun moniin asiakasperheisiimme, sanoo Piia Niinikoski, Neljän Asteen keskisen alueen aluejohtaja.

Neljä Astetta Oy on tuottanut lasten­suojelun vaihtoehto­palveluja avo-, sijais- ja jälki­huollon asiakkaille jo vuodesta 2005.

Tutustu toimintaa: www.4astetta.fi