Ajankohtaista

Decens ja tietoturvaratkaisujen globaali markkinajohtaja Arctic Wolf yhdistivät voimansa ja tarjoavat nyt suomalaisille yrityksille kattavan ”Security Operations Center” eli SOC-valvontapalvelun tietoturvauhkien torjuntaan ja välittömään reagointiin.  

Arctic Wolfin ja Decensin SOC-valvontapalvelun kautta yritys saa turvakseen huippuosaajien kyberturvatiimin, joka palvelee yritystä ympäri vuorokauden – Decensiltä palvelu tulee selkeällä suomen kielellä ilman turhaa teknistä jargonia. Kun kyberturvatiimi valvoo, reagoi ja toimii, yritys voi keskittyä omaan ydintekemiseensä. Selkeä palvelumalli, ennakoitavat kustannukset sekä asiakaslähtöinen toimintamalli ovatkin palvelun kulmakiviä.  

”Kyseessä on aidosti 24/7 toimiva palvelu. Asiakkaan ei tarvitse itse kirjautua portaaliin tai käyttää aikaansa datan analysointiin, vaan me hoidamme kaiken asiakkaan puolesta tapahtumien seulonnasta toimenpiteisiin ja raportointiin, myös toimistoaikojen ulkopuolella”, kertoo Decensin tietoturva-asiantuntija Teo Nurminen.     

Teknologiariippumatonta SOC-valvontaa  

Palveluun voidaan vaivattomasti tuoda olemassa olevat järjestelmät ja palvelut, joten asiakkaan nykyiset tietoturvaratkaisut saadaan hyödynnettyä täysin. Reagointi alati muuttuviin tietoturvauhkiin on hyvin nopeaa (5min reagointi ja 30min vaste) ja kattavaa, sillä palvelun taustalla on yli 5000 globaalin asiakkaan sekä Arctic Wolf Labsin havainnot ja uhkatieto.  

Decensin ja Arctic Wolfin SOC-palvelumalli käsittää faktisesti koko IT-infran valvonnan, eikä vain yksittäistä osa-aluetta. Palveluun integroidaan juuri ne tuotteet, jotka asiakas haluaa sinne ottaa eikä palvelu sido asiakasta tiettyihin teknologioihin” korostaa Enterprise Account Executive Jarno Seilola Arctic Wolfista.   

Monissa yrityksissä haasteena onkin ennättää seurata ja reagoida useiden eri tuotteiden tapahtumiin, ylläpitäjien tekemiin toimenpiteisiin sekä erilaisiin tietoturvatapahtumien hälytyksiin, jolloin selvittämättömiä tikettejä jää helposti roikkumaan tai piiloon.  

”Meidän palvelumallimme varmistaa sen, että kyberriskit eivät vaaranna yrityksen liiketoiminnan jatkuvuutta. Laaja näkyvyys ympäristöstä kattaa niin työntekijät, päätelaitteet, palvelimet, verkkoinfran, julkipilven kuin identiteetinhallintapalvelut”, lisää Nurminen.

Ennakoitavat kustannukset ja nopea käyttöönotto 

SOC-valvontapalvelu räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaan ja se soveltuu niin pienille, keskisuurille kuin suurillekin yrityksille. Mikään toimiala ei ole turvassa tietoturvahyökkäyksiltä, sillä kyberhyökkäyksiäkin voi nykyään suunnitella verkkokauppaostosten tyyliin: valita tarkoitusperiinsä sopivat koodaajat, neuvottelijat ja kohteet ilman sen suurempaa kyberosaamista, kertoo Seilola. 

”Decensillä on halua jatkuvasti kehittää tietoturvaosaamisen tasoa ja palveluita. Tietoturvauhkien torjunta on ihmisläheistä tekemistä, sillä vaikka AI kahlaa ison massan lokitapahtumia läpi, tarvitsemme silti ihmisiä selvittämään huomiota ja reagointia vaativia tapahtumia. Lisäksi yritykselle nimetyt tietoturva-asiantuntijat ovat jatkuvasti saatavilla ilman ylimääräisiä kuluja.” 

Palvelun käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta: keskimäärin se vie noin 30 päivää. Yrityksen oma toiminta ei käyttöönoton aikana keskeydy, sillä palvelu integroidaan yrityksen nykyisiin ympäristöön ja tuotteisiin.  

Tietoturvatapahtumien lokitiedot säilytetään turvallisesti palvelualustalla, joten erillistä SIEM-ratkaisua ei enää tarvita. Palvelun avulla mahdollisen tietoturvahäiriön vaikutusten rajoittaminen ja häiriöstä toipuminen nopeutuu merkittävästi. Liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisen voi myös viedä vielä pidemmälle syventämällä yhteistyötä laajennetun incident response -palveluoption kautta. 

 

Palvelun top 3 -hyödyt yritykselle: 

Aidosti ihmisläheistä tietoturvapalvelua 24/7: yrityksen käytössä on suuri joukko tietoturva-ammattilaisia, jotka valvovat, reagoivat ja toimivat yrityksen puolesta. Lisäksi erikseen nimetyt asiantuntijat kehittävät yrityksen tietoturvaa proaktiivisella yhteistyöllä.

Selkeä ja ennakoitava hinnoittelumalli. Tietoturva-asiantuntijat ovat käytössäsi ilman ylimääräisiä kuluja.

Teknologiasta riippumaton palvelu, jossa hyödynnetään laajaa, globaalia uhkatietoa.

Arctic Wolfin Enterprise Account Executive Jarno Seilola ja Decensin tietoturva-asiantuntija Teo Nurminen ovat kiertäneet ympäri Suomea kertomassa yrityksille uudesta SOC-palvelumallista. 

Haluatko kuulla lisää?