Ajankohtaista

Vuosi 2020 jää kaikille muistiin koronasta ja sen vahvasta vaikutuksesta Suomen talouteen. Decens selvisi erikoisesta vuodesta kuitenkin hyvin ja kasvoi sadan ammattilaisen IT-taloksi, vuoden alussa henkilömäärän ollessa 75.

– Olemme onneksi olleet tilanteessa, että irtisanomisten sijaan olemme voineet palkata ihmisiä. Näin ei valitettavasti ole ollut monella alalla eikä meidän kilpailijakentässäkään. Selvisimme haastavasta vuodesta hyvin, vaikka ei tilanne kaikilta osin ole ollut helppoa meillekään, kertoo Decensin toimitusjohtaja Jarno Lahnalahti.

Loppuvuoden aikana Decens palkkasi uusia työntekijöitä useisiin eri tehtäviin.

Decensin Espoon toimistolla on aloitti palvelupäällikkönä Katriina Lång. Hän tehtävänään on huolehtia pääkaupunkiseudun asiakassuhteista ja asiakkaiden palveluiden kehittämisestä sekä siitä, että asiakkaiden IT-ympäristöön suunnitellut toimenpiteet tulevat tehdyksi laadukkaasti ja sovitussa aikataulussa. Katriina siirtyi Decensille ABB Oy:stä, missä hän toimi mm. SAP-järjestelmän kehitystehtävissä ja eri sidosryhmien yhteyshenkilönä.

Espoossa aloitti myös Marko Haapasaari projektipäällikkönä. Hänen vastuullaan on erilaiset käyttöönottoprojektit ja muut laajemmat hankkeet, jotka toteutetaan projektiluonteisesti. Marko on työskennellyt erilaisissa ICT tehtävissä yli 20 vuotta. Decensille hän siirtyi CGI Suomi Oy:stä, jossa hän toimi erilaisten tietoverkko-, tietoturva ja loppukäyttäjäpalveluiden projektien vetäjänä pääosin julkishallinnon ja finanssisektorin asiakkaille.

IT-ulkoistuspalveluiden myyntiin yritysasiakkaille Decens sai vahvistusta Pirkanmaalle. Tampereen tiimiä tuli vahvistamaan avainasiakaspäällikkö Jere Juhola. Hänen tehtävänään on palvella erityisesti Decensin uusia asiakkaita koko Pirkanmaan alueella. Aiempaa kokemusta Jerellä on myyntityöstä Elisalla.

Decensillä työskentelee yli 60 järjestelmäasiantuntijaa ympäri Suomen. Syksyllä Vaasassa aloitti Mika Unkuri, Tampereella Karri Kaivo ja Espoossa Toivo Piilo. Mikan tehtäviin kuuluu yritysasiakkaiden tietokoneiden ja oheislaitteiden asennustyöt sekä erilaiset lähitukitehtävät asiakkaiden tiloissa Vaasan alueella. Decensille hän siirtyi Dustin Finlandilta. Karrin tehtäviin kuuluu konesaliympäristöjen kehittäminen ja ylläpitäminen sekä verkkoasiantuntijana toimiminen Pirkanmaan alueen asiakasprojekteissa. Toivo työskentelee Decensin pääkaupunkiseudun konesalipalveluiden ylläpidossa ja valvonnassa järjestelmäasiantuntijana. Hänen pääosaamisalueita ovat mm. palvelimet ja Linux-käyttöjärjestelmä. Aiemmin Toivo työskenteli Tietokeskuksella vastaavissa tehtävissä.