Asiakastarinat

Ylläpitopalvelut vapauttavat oman IT-tiimin aikaa kehittämiseen

Maailman johtava UHT-maidon pussipakkauslinjojen toimittaja Elecster oli tyytymätön silloiseen IT-kumppaniinsa, eikä kokenut saavansa rahoillensa vastinetta. Yritys kaipasi IT-kumppania, jolta saisi automatisoidut palvelut palvelinkapasiteetille ja että tieto kulkisi IT-kumppanin ja oman väen välillä ketterästi ja ilman IT-jargonia. Elecster oli myös valmis ostamaan aiempaa laajemmin IT-palveluja, kunhan se ei rispaannuttaisi kukkaron nyörejä liikaa.

Huolellisen kartoituksen jälkeen Decens valikoitui Elecsterin uudeksi IT-kumppaniksi ja yhteistyö aloitettiin vuoden 2022 alussa. Kustannustehokas ja kattava ylläpitopalvelu alkoi näkyä nopeasti ajan säästönä.

”Meidän ei tarvitse enää itse huolehtia palvelimista, vaan Decensin asiantuntijat hoitavat palvelinten päivitykset sekä mahdolliset ongelmatilanteet puolestamme. Otimme myös Service Desk -palvelun käyttöömme. Nyt omalla IT-tiimillämme on aidosti aikaa kehittää Elecsterin ICT-ympäristöä, kun aikaa ei mene erilaisten vikatilanteiden selvittämiseen. Saamme lisäksi sparraustukea Decensin palvelupäälliköltä, mikä auttaa meitä ottamaan eri näkökulmia huomioon etsiessämme meille parasta ratkaisua ”, kertoo Elecster Oyj:n tietohallintojohtaja (CIO) Juuso Halonen.

Elecsterin pääkonttori sijaitsee Akaassa, joten Tampereen toimipisteessä työskentelevät decensiläiset ovat vain kivenheiton päässä myös niissä ongelmatilanteissa, jotka ratkeavat vain paikan päällä. Elecsterin toinen toimipiste sijaitsee Reisjärvellä, eikä sinnekään pitkä matka ole Decensin Oulun toimipisteestä. Suurin hyöty yhteistyöstä Decensin kanssa onkin tehokkuus.

”Olemme vieneet isoja kehitysprojekteja eteenpäin IT-tiimimme kanssa, kun Decens on hoitanut palvelimiin kohdistuneita ongelmantilanteita ja vain raportoinut niistä meille asianmukaisesti. Yhdessä toteutetut projektit on kaikki viety läpi jopa etuajassa. Ensimmäinen koeponnistus suoritettiin onnistuneesti jo palvelujen yliheitossa, joka saatiin tehtyä noin kuukaudessa ja vielä vasten joulun pyhiä ja välipäiviä, ” kiittelee Halonen.

Yhdessä toteutetut projektit on kaikki viety läpi jopa etuajassa.”

Tarve
Palvelinympäristön ylläpito, kehittäminen ja mukauttaminen hybridimaailmaan.

Ratkaisu
Kustannustehokkaat konesalipalvelut palvelinympäristön jatkeeksi sekä Total Care –kokonaisylläpitopalvelu palvelinympäristölle.

Hyöty
IT-palvelujen ulkoistamisesta saatu ajansäästö omalle IT-tiimille ja ICT-ympäristön kehittämiselle.

Haluatko kuulla lisää?

Elecster Oyj on maailman johtava iskukuumennetun eli UHT-maidon pussipakkauslinjojen toimittaja, jonka tuotannosta yli 95 % menee vientiin. Kokonaisten tuotanto- ja pakkauslinjojen lisäksi Elecster toimittaa myös pakkausmateriaalin valmiissa rullissa, asiakkaiden suunnittelemilla painatuksilla.

Elecster tarjoaa asiakkaiden nestemäisille maitotuotteille ”avaimet käteen” -ratkaisun aseptisen muovipussin pohjalta. Tuotantolinjalla maito iskukuumennetaan muutamaksi sekunniksi 140°C:een, ja jäähdyttämisen jälkeen se pakataan aseptisissa olosuhteissa kestävään Elecster-pussiin. Prosessissa maidon vitamiinit ja maku säilyvät, mutta pilaantumista aiheuttavat pieneliöt tuhoutuvat. Näin maito saadaan säilymään useita kuukausia ilman energiaa runsaasti kuluttavaa kylmäketjua.

Elecsterillä työskentelee yhteensä 273 henkilöä, joista 148 Suomen ulkopuolella. Elecster konserniin kuuluu tytäryhtiöt Sandudd Oy, Oy Finvac Automation Ltd, Oy Finvenla Ldt Suomessa, Elecster Baltic OÛ Virossa, OOO Finnpack, OOO Finnpack Systems, OOO Finnpack Upakovka ja OOO Elecster Venäjällä, Elecster (Tianjin) Dairy Machinery Ltd ja Elecster (Tianjin) Aseptic Packaging CO.,Ltd Kiinassa sekä Elecster Kenya Limited Keniassa.