Asiakastarinat

IT-ympäristön uudelleenrakennus toimivaksi kokonaisuudeksi

HimosLomat Oy vastaa Himoksen monipuolisista lomapalveluista, kuten majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluista ympäri vuoden. Decens valikoitui yrityksen yhteistyökumppaniksi IT-asioihin vuonna 2014. Tällöin IT-ympäristön uusiksi rakentamisella haluttiin varmistaa liiketoimintojen jatkuvuus myös poikkeusolosuhteissa sekä tarjota toimivat palvelut ja tuki käyttäjille.

”Decensin myynti ja asiantuntijat olivat suureksi avuksi tarjoten valmiita ratkaisuehdotuksia ymmärrettävässä muodossa jo suunnitteluvaiheessa”, kertoo toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju. ”Järjestelmien toimivuus varsinkin isojen tapahtumien aikaan on kriittisessä roolissa asioiden sujumisen kannalta. Esimerkiksi Himos Juhannus ja Himoksen Iskelmä Festivaali keräävät molemmat paikalle noin 40.000 kävijää. IT-järjestelmät ovat toimineet suunnitellusti erikoistilanteissakin, mikä antaa luotettavan ja turvallisen olon palvelusta, jolloin yönsä voi nukkua rauhassa”, Mäntyharju jatkaa.

HimosLomat on tutkinut Decensin tarjoamien IT-palvelujen kustannustehokkuutta, ja kerta toisensa jälkeen todennut, että lupaus palvelun kustannustehokkuudesta todella pitää paikkansa.

 ”Oman IT-henkilöstön tarpeettomuus tuo jo suuret säästöt itsessään, mutta sen lisäksi Decensin palvelujen hinnoittelu on kohdallaan.” Mäntyharjun mukaan Decensin palveluasenteeseen ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. ”Yhteistyö Decensin kanssa on ollut äärimmäisen helppoa. Yhteyshenkilömme hoitaa tarvittavat asiat, valvoo niiden sujumista ja antaa kehitysehdotuksia. Apua on myös saanut nopealla aikataululla, kun sitä on tarvittu.”

”Oman IT-henkilöstön tarpeettomuus tuo jo suuret säästöt itsestään, mutta sen lisäksi Decensin palvelujen hinnoittelu on kohdallaan.”

Tarve
Asiakkaalla oli tarve päivittää IT-ympäristöä ja haasteena oli toiminnan kausivaihtelut, joissa järjestelmien toimivuus oli kriittisessä roolissa.

Ratkaisu
Decensin kokonaisratkaisu piti sisällään niin palvelinkapasiteettipalvelut, verkko- ja palomuuripalvelut kuin työasematuen ja helpdeskin

Hyöty
IT-palveluiden ulkoistuksella asiakas sai ajanmukaiset, toimintavarmat ratkaisut kustannustehokkaasti ja helposti.

Haluatko kuulla lisää?

Himos on Keski-Suomen Jämsässä, 9-tien varressa sijaitseva ympärivuotinen vapaa-ajankeskus. Vuonna 1989 perustettu HimosLomat Oy -yhtiöt on Keski-Suomen suurin majoituspalveluita ja ohjelmapalveluita tarjoava yritys. Tänä päivänä mökkejä on vuokrauksessa 500 kpl ja vuodepaikkoja vajaa 4000 kpl. Kasvu on ollut tasaista ja tulevaisuuden suunta näyttää edelleen vakaasti kasvuhakuiselta. Asiakkaita Himoksella käy vuosittain noin 150 000 ja työntekijöitä yhtiöllä on lähes 100.

Talvella Himoksella nähdään perheitä ja ystäväporukoita niin kotimaasta kuin kauempaakin, eri kokoisia yritysryhmiä kokouksineen ja virkistyspäivineen sekä erityisesti viikonloppuisin aktiivista bileväkeä.  Laskettelu, hiihto ja pulkkamäki ovat talvilomailun ikisuosikkeja. Kesällä Himos täytyy mökkeilijöiden lisäksi erilaisista tapahtumista ja festivaaleista, esimerkiksi Juhannus festivaalia on juhlittu Himoksella jo yli 20 vuotta. Kesällä Himoksen kauniista luonnosta voi nauttia Patalahti Golfin kentällä tai kesäisten vesilajien parissa veneillen ja kalastaen. Himoksella vaihtoehdot eivät lopu kesken.

Yritykset ovat jo pitkään nähneet Himoksen myös oivallisena kokouskohteena. Useimmiten päivä kuluu kokoustaen, jonka jälkeen hyödynnetään laajaa aktiviteettien valikoimaa ja loppuilta nautitaan saunoista ja hyvästä ruuasta. HimosLomilla on vahva kokemus kokousten ja erityisesti suurien tapahtumien järjestämisestä. Himokselta löytyy persoonalliset ja viihtyisät kokoustilat 4-220 hlön ryhmille, sekä muuntuvat palvelut myös tuhansien ihmisten kokoontumisiin.