Ajankohtaista

10-vuotisjuhlavuosi 2018 on ollut erittäin antoisa. Juhlia on riittänyt yhtiön synttäreiden, useiden kauppojen sekä tuettujen urheilijoiden menestyksen johdosta.

Vuoden 2017 lopussa totesimme sisäisesti, että olimme vihdoin saavuttaneet sen aseman, mitä Suomen tietotekniikkamarkkinassa olimme viimeisen viiden vuoden aikana hakeneet: olimme muuttuneet laatikko- ja projektitoimittajasta täydelliseksi ulkoistuspalveluiden tarjoajaksi. Asiakaskunta oli tämän myös tunnustanut päätöksillään, kun olivat uskaltaneet lähteä meidän matkaamme.
2018 tavoitteet olivatkin pitää asiakastyytyväisyys yhtä korkealla tasolla ja löytää uusia asiakkuuksia palveluidemme käyttäjiksi. Palveluiden osalta olimme jo edellisenä vuonna päässeet sille tasolle, että kaikki asiakkaan infraa tukevat palvelut löytyivät portfoliosta, mutta totta kai meidän piti olla jatkuvasti hereillä ja kehittää niitä edelleen asiakkaiden toiveiden mukaan. Samalla odotimme pitkästä aikaa myös isompaa noin 10 prosentin nousua liikevaihtoon. Näissä kaikissa osa-alueissa – asiakastyytyväisyydessä, uusasiakkuuksissa ja palveluiden kehittämisessä – onnistuimme loistavasti, ja tulemme päätymään noin 15 miljoonan liikevaihtoon vuonna 2018.
Saimme useita uusia asiakkuuksia käyttämään palveluitamme. Näistä merkittävimpiä, jotka tuovat samalla myös kansainvälisyyttä yhtiön toimintaan, olivat Business Finlandin, Fastemsin ja Moventasin ulkoistukset. Palveluiden kehitystä myös jatkettiin, ja useita uusia palveluita saatiin tuotantoon. Näiden ansiosta myös henkilöstömme kasvoi 50 henkilöstä 75 henkilöön vuoden aikana.
Yhteiskuntavastuun osalta Decens jatkoi merkittäviä panostuksia liikuntaan, urheiluun sekä vähävaraisten lasten toimintaan. Vuosi oli menestys myös tällä puolella, ja olimme mukana juhlimassa useita SM-, EM- ja MM–mitaleita tukemiemme urheilijoiden kautta. On ollut hieno kuulla ja seurata, kuinka tärkeä osa olemme olleet heidän menestystään, ja tätä työtä tullaan jatkamaan vähintään samalla panostuksella myös ensi vuonna.
Juhlavuosi alkaa nyt olla päätöksessä ja katseet on suunnattava taas tulevaan. Vuodenvaihteessa laskelmat nollataan ja on aika tehdä taas uutta. Näkymät vuoteen 2019 ovat vähintään yhtä hyvät kuin edelliseen vuoteen lähtiessä. Odotammekin kasvun jatkuvan samassa tahdissa kuin edellisenä vuonna. Vanhoja palveluita tullaan kehittämään ja uusia luomaan. Tärkeimpänä osa-alueena on uusien palveluiden luonti tietoturvapuolelle, joka on tällä hetkellä ehkä suurin huolenaihe tietotekniikkapuolella kaikissa yrityksissä. Yhtiön kasvaessa on myös kehitettävä prosesseja, jotta pystytään pitämään palvelutaso korkeana. Tähän onkin tehty jo paljon panostuksia loppuvuoden 2018 aikana, ja työn tulosta saadaan sekä henkilökunnan että asiakkaiden käyttöön alkuvuodesta.
Monet kilpailijamme päätyivät taas vuoden 2018 aikana ulkomaisten yhtiöiden sekä pääomasijoittajien omistukseen. Decens haluaa jatkossakin olla se yksityinen, henkilökunnan omistama ja suomalainen yhtiö. Haluamme tarjota erittäin korkeatasoista asiakaspalvelua kaikille asiakkaillemme yrityskoosta riippumatta. Palvelut on luotu siten, että niistä pystytään joustavasti rakentamaan asiakkaan liiketoimintaa mahdollisimman hyvin tukeva kokonaisuus.

Tässä vaiheessa haluan kiittää suuresti asiakkaita, yhteistyökumppaneita sekä omaa henkilökuntaa vuodesta 2018, ja toivottaa kaikille onnellista ja menestyksestä vuotta 2019!
Jarno Lahnalahti
Toimitusjohtaja