Ajankohtaista

Zero Trust -periaatetta noudattavat MFA-toteutukset herättivät kiinnostusta Decensin ja Thalesin järjestämällä kyberturvaseminaarikiertueella. Eikä ihme, sillä yrityksiin kohdistuvat hakkeroinnit ovat valitettavan yleisiä ja koko ajan kasvava uhka. Tehokkaalle ja turvalliselle pääsyoikeuksien hallinnalle ja monivaiheiselle tunnistautumiselle on tarvetta identiteettien ja applikaatioiden määrän kasvaessa.

 

Meidän ja Thalesin neljä paikkakuntaa käsittäneellä kyberturvaseminaarikiertueella pureuduimme ajankohtaisiin yrityksiä vaaniviin tietoturvauhkiin. Uhkien lisäksi saimme iloksemme jakaa myös tehokkaita kyberturvan kehitysratkaisuvaihtoehtoja, jotka toimivat kaiken kokoisissa yrityksissä ja lähes kaikkien järjestelmien ja applikaatioiden kanssa.

Halusimme tarjota osallistujille paitsi maittavan aamiaisen, myös tuhdin paketin faktoja ja konkreettista tuntumaa siitä, miten Decensin MFA-toteutukset konkreettisesti toimivat käyttäjän näkökulmasta. Esittelimme erilaisia, Zero Trust -periaatteen mukaisia autentikaattoreita erilaisiin käyttötarpeisiin. Havainnollistimme, miten luotettava monivaiheinen tunnistautuminen onnistuu niin henkilökuntakortin, USB- tai FIDO-autentikaattorin kuin Gridsure-kuviotunnistautumisen tai biometrisen tunnistuksen kautta. Osoitimme, että tietoturvallinen ja käyttäjäystävällinen ratkaisu löytyy niin asiakaspalvelun yhteiskäyttökoneelle kuin paljon matkustavalle ja etätöitä tekevälle yrityksen avainhenkilölle, sisäisistä ja ulkoisista käyttäjistä puhumattakaan.

Kiertueella puhuimme myös siitä, miksi Microsoft-ympäristötkin kaipaavat entistä tehokkaampaa suojausta, ja miten nekin voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti.

Kuten Thalesin IAM-ratkaisumyynnistä vastaava Mika Sonck sanoi: ”Hacking is a global business”, eli valitettavasti hakkerointipalvelujen myynnistä on tullut myös kansainvälistä liiketoimintaa, joka elää ja voi hyvin. Hakkeroinnin kohteeksi voi joutua kuka vain tai mikä tahansa taho – kokoon tai toimialaan katsomatta – ja valitettavasti kiireessä ja multitaskaamisen yhteydessä hakkeroijat onnistuvat aina vain useammin.

Hurjaltahan se kuulostaa, mutta tutkimukseen pohjautuen tiedetään, että yli 85 prosenttia yrityksiin kohdistuneista hakkeroinneista alkaa yksittäisen työntekijän identiteettivarkaudesta. On siis erittäin ajankohtaista ja suositeltavaa ottaa tietoturva yrityksen top-prioriteetteihin, sillä tietoturvallinen pääsyoikeuksien hallinta ei ole mikään hetkessä koottu palapeli: Organisaatioissa käytettävien applikaatioiden määrä on räjähtänyt, rajapinnat ovat monimutkaistuneet ja käyttäjäkokemuksenkin pitäisi olla vielä hyvä, jotta tietoturvallisuus ei estäisi itse työn tekemistä.

Kiertue on ohi, mutta työmme yritysten tietoturvatason turvaamiseksi jatkuu entistä painokkaammin. Olethan meihin rohkeasti yhteydessä, niin kerromme, miten juuri teidän yrityksessänne jokainen käyttäjä voidaan suojata ikäviltä yllätyksiltä, ja miten Decens pystyy tarjoamaan yrityksellenne kokonaisvaltaiset, mutta kuitenkin kustannustehokkaat ICT-ratkaisut ja asiantuntijapalvelut, yhden luukun periaatteella!