Asiakastarinat

Private Cloud -palvelu ja uudet verkkolaitteet kiinteällä hinnalla

MP-Maustepalvelu Oy alkoi etsiä uutta it-kumppania, kun yrityksen vanha palvelinrauta läheni tiensä päätä. Decens oli talolle tuttu, sillä MP-Maustepalvelu oli aikaisemmin tilannut Decensiltä M365-pilvivarmistuspalvelun. Decens oli myös kytkenyt fyysisen verkon lisäksi heidän varastolleen langattoman WLAN-verkon ja lopulta asentanut sen toimistolle ja tuotantotiloihin. Niinpä yritys päätyi hankkimaan Private Cloud -palvelun Decensiltä.  

Yrityksen konesali uudistettiin ja virtuaaliset palvelimet siirrettiin vanhasta ympäristöstä uuteen. Decens uusi samalla yrityksen kaikki verkkolaitteet. Vanhat koneet olivat leasing-laitteita, mutta Decensin kautta laitteet ja palvelut kuuluivat kätevästi yhdellä hinnalla samaan pakettiin. 

”Palvelulla on kiinteä kuukausihinta ja selkeä sapluuna, mitä se sisältää. Sen kustannukset ovat ennakoituja eikä tule turhia menoja”, kiittelee MP-Maustepalvelun it-päällikkö Jarno Kääpä. 

Decensin palvelu on paitsi helpottanut MP-Maustepalvelun töitä, myös vapauttanut it-asiantuntijoiden aikaa kokonaisuuden suunnitteluun. Decensin palvelu sisältää koulutetun, osaavan henkilöstön ympäristön ylläpitoon ja kehittämiseen. 

”Kaikki palvelut ja laitteet ovat yhdessä nipussa. Fyysisten laitteiden kunnostakaan ei tarvitse huolehtia, sillä Decens seuraa ja päivittää niitä jatkuvasti. Jos jokin hajoaa, ne uusitaan sillä aikajänteellä, mikä sopimuksessamme on määritelty. Mieltäni rauhoittaa, kun ei tarvitse murehtia, toimiiko jokin kunnolla”, Kääpä korostaa. 

MP-Maustepalvelulla on mahdollisuus niin kutsutun pääkäyttäjätason tukeen. Kääpä itse hoitaa organisaation käyttäjätuen, mutta jos virtuaalipalvelinten kanssa tulee haasteita, aina voi kysyä apua Decensistä. 

”Kun meidän silmissämme ei näytä mitään tapahtuvan, kaikki on hyvin. Decensiläiset valvovat laitteita ja tekevät asioita taustalla niin, ettemme edes huomaa”, hän kertoo. 

Kääpä kokee, että yhteistyö Decensin kanssa on ollut helppoa ja mutkatonta. Asiakasta ei unohdeta sopimuksen teon jälkeen. 

”Yhteydenpito decensiläisten kanssa ei ole pelkkää bisnestä, vaan kysellään muutenkin kuulumisia. Heidän tapansa toimia on ihmisläheistä ja helposti lähestyttävää. Aina tulee sellainen tunne, että olemme samaa porukkaa. Vastassa ei ole joka kerta eri kaveri, vaan sellainen tyyppi, joka on todennäköisesti palvelun alun alkaen meille tehnyt. Ei tarvitse joka kerta erikseen selittää tarpeitaan”, Kääpä kuvaa. 

Pian myös yrityksen palomuuri olisi tarkoitus siirtää nykyiseltä toimijalta Decensin palveluksi.  

”Kaikki palvelut ja laitteet ovat yhdessä nipussa. Fyysisten laitteiden kunnostakaan ei tarvitse huolehtia, sillä Decens seuraa ja päivittää niitä jatkuvasti.” 

Tarve
Yritys tarvitsi uuden kumppanin, kun vanha palvelinrauta tuli tiensä päähän. Vanhat laitteet olivat leasing-laitteita ja sopimukset olivat umpeutumassa. MP–Maustepalvelut Oy sai palvelut ja laitteet yhdellä hinnalla. 

Ratkaisu
Private Cloud -varmistuspalvelu säilyttää datan turvallisesti Decensin konesalissa.  

Hyöty
Yrityksen ei tarvitse kehittää osaamista monimutkaisen kokonaisuuden ylläpitämiseen vaan voi keskittyä omaan liiketoimintaansa turvallisesti.  

Haluatko kuulla lisää?

MP-Maustepalvelu Oy on 75-vuotias Suomen johtava elintarvikekomponenttien asiantuntija ja toimittaja. Yritys on osa hollantilaista Barentz-konsernia, joka on erikoistunut elintarvikkeisiin, lääkkeisiin, hygienia- ja kosmetiikkatuotteisiin sekä eläinravinteisiin. 

MP-Maustepalvelu Oy työllistää Suomessa noin 80 henkilöä. Sen tehdas ja toimistot sijaitsevat Hämeenlinnassa. Yritys toimii pääasiassa kotimaassa, mutta hakee kasvua viennistä.