Asiakastarinat

Vuosien varrella syventynyttä palveluyhteistyötä

Pohjanmaan liitto edistää yli 180 000 asukkaansa, 15 kuntansa ja vilkkaan elinkeinoelämänsä etuja Vaasan ja Pietarsaaren seuduilla, Kyrönmaalla ja Suupohjan rannikkoseudulla. Liiton päätösvallasta vastaa kunnanvaltuutetuista koostuva maakuntavaltuusto ja käytännön työn ohjauksesta maakuntahallitus.

Pohjanmaan liitto on Decensin yksi pitkäaikaisimmista yhteistyökumppaneista. Vuodesta 2010 alkanut palveluyhteistyö on vuosien varrella entisestään syventynyt.

”Kuluneen kahdeksan vuoden aikana olemme siirtyneet Decensin tuella XP-laitteistosta ja paikallisesta palvelinhuoneesta pilvipalveluun. Sen lisäksi lähitukitoiminta on vapauttanut omaa aikaani esimerkiksi maakunta- ja sote -uudistuksen ICT-suunnitteluun”, sanoo ICT-päällikkö Mari Lintula.

Decensin asiantuntijaosaaminen ja palveluntaso saavat Lintulalta kiitosta.

”Decensin tarjoama joustava ja luotettava IT-tuki tuntee käyttäjäkuntansa varsin hyvin. Myös palveluympäristön elinkaarihallinta ja tietoturva ovat aina ajan tasalla.”

”Decensin tarjoama joustava ja luotettava IT-tuki tuntee käyttäjäkuntansa varsin hyvin.”

Haluatko kuulla lisää?

Pohjanmaan liitto on maakunnan strateginen suunnittelija, aluekehitystoimien yhteen sovittaja, maakuntakaavoittaja ja edunvalvoja. Valtaosaa tehtävistämme ohjaavat alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista annettu laki sekä maankäyttö- ja rakennuslaki.

Ensisijaiset tehtävämme ovat alueiden kehittäminen ja maakuntakaavoitus. Nämä luovat perustan maakunnan edunvalvonnalle. Lisäksi hoidamme maakunnan kulttuuriasioita.

Toiminnallamme on vahva kansainvälinen ulottuvuus. Länsi-Suomen kolmen maakunnan liiton kanssa ylläpidämme Brysselissä yhteistä Eurooppa-toimistoa, joka on EU:hun kohdistuvan edunvalvontamme tärkein etuvartio.