Asiakastarinat

Ajan ja kustannusten säästöä IT-ulkoistuspalveluilla

Tampereen Teatteri pohti oman konesalin rakentamista tai sen ostamista palveluna. Vaihtoehtoja kartoittaessa palveluntarjoajat kilpailutettiin ja näin Decens Oy astui kuvaan tarjotessaan kustannustehokkaimman ja edistyksellisimmän palveluvalikoiman.

Valintaan vaikutti myös pirkanmaalaisuus, jonka ansiosta IT-osaston tarvitsemat tuki- ja varamiespalvelut löytyivät läheltä. Tilannetta edisti myös tuttu asiantuntijakumppani, jonka kokemukset yhteistyöstä Decensin kanssa puhuivat puolestaan.

Tampereen Teatterin kumppanuus Decensin kanssa alkoi jo kymmenen vuotta vuotta sitten ja toimintatavat ovat tulleet tutuiksi puolin toisin. ”Decensiläiset tuntevat meidän tarpeet ja osaavat huomioida ne muuttuvassa IT-ympäristössä. Yhteistyömme on ollut sujuvaa. Decens on pitänyt kiinni lupauksistaan ja hoitanut yhteistyöprojektit sovituissa aikatauluissa”, kertoo Tapio Rajala, Tampereen Teatterin IT-vastaava.

Vuosien varrella IT-ympäristöä on päivitetty vastaamaan nykypäivän tarpeita. ”Tänä päivänä meillä on käytössä palveluna lähes kaikki Decensin tarjoamat IT-ratkaisut, konesalista päätelaitteisiin ja olemme olleet tyytyväisiä palveluiden laatuun ja toimivuuteen.” Rajalan mukaan ulkoistettujen palveluiden suurin etu on ollut ajan ja kustannusten säästö. ”Olemme hyvä osoitus siitä, että teatterin tukitoiminnat voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti”.

Tampereen Teatteri panostaa laadukkaaseen ohjelmistoon ja tuottaa vuosittain noin 400 esitystä. ”Korkea laatu on tekijä, joka on strateginen tavoitteemme kaikissa toiminnoissamme. Samaa odotamme myös yhteistyökumppaneiltamme ja siinä Decens on mielestäni onnistunut erittäin hyvin”, Rajala toteaa.

”Decensiläiset tuntevat meidän tarpeet ja osaavat huomioida ne muuttuvassa IT-ympäristössä. Yhteistyömme on ollut sujuvaa. Decens on pitänyt kiinni lupauksistaan ja hoitanut yhteistyöprojektit sovituissa aikatauluissa”.

Tarve
Asiakkaalla oli konesalin päivitystarve ja kilpailutuksen kautta kartoitettiin vaihtoehtoja. 

Ratkaisu
Decensin kustannustehokkaat konesalipalvelut valikoituivat parhaaksi ratkaisuksi. Yhteistyö on jatkunut ja tänä päivänä lähes kaikki IT-palvelut on ulkoistettu. 

Hyöty
Decensin tarjoamat palvelut ovat mukautuneet Tampereen Teatterin tarpeiden mukaan. Ulkoistettujen palveluiden suurin etu on ollut ajan ja kustannusten säästö.

Haluatko kuulla lisää?

Tampereen Teatteri Oy on Suomen vanhimpia taidelaitoksia (perustettu 1904) ja toinen Tampereen suurista teattereista. Tampereen Teatteri sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa, Keskustorin laidalla ja siinä toimivat kaksi kolmesta näyttämöstä, juhlava päänäyttämö sekä tunnelmallinen Kulttuuriravintola Kivi. Kolmas näyttämö Frenckell sijaitsee tehdasmiljöössä 300 metrin päässä Frenckellin aukion laidalla.

Tampereen Teatterissa työskentelee noin sata vakituista työntekijää kymmenillä eri ammatti-nimikkeillä. Taiteelliseen henkilökuntaan kuuluu mm. 17 näyttelijää ja pääohjaaja. Lisäksi teatterissa työskentelee kymmeniä vierailevia ja osa-aikaisia työntekijöitä. Vuosittain Tampereen Teatteri tavoittaa noin 120 000 tyytyväistä katsojaa ollen myös Suomen omavaraisimpia teattereita.

Tampereen Teatteri on upea miljöö myös kokous- ja juhlakäyttöön. Monimuotoiset tilat yleisö­saleineen soveltuvat 9-450 hengelle. Ruokailujen ja esitysten lisäksi tilaisuuksiin saatavilla myös koulutusta ja oheisohjelmaa.