Ajankohtaista

Team Decensin Niclas Grönholm otti upean voiton rallicrossin MM-osakilpailussa

Team Decensin ja GRX Taneco -tallin Niclas Grönholm juhli voittajana rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Kouvolassa sunnuntaina. Grönholm hallitsi sekä semifinaalia että finaalia varmoin ottein Hyundai i20 Supercarillaan sateen liukastamalla Tykkimäen radalla.

– Voitto tuntuu kyllä erityisen hyvältä ja se tuli tärkeään paikkaan. Kauden alku on ollut meille kaikille tiimissä vaikea, mutta nyt tuntuu hyvältä, Grönholm puhkui onnellisena.

Finaalissa Grönholmin rinnalta eturivistä startannut MM-sarjaa johtava Johan Kristoffersson otti ensin kiihdytyksessä johtopaikan, mutta jo ensimmäisen mutkan jälkeen Grönholm puristi johtopaikalle, josta hallitsi tapahtumia ruutulipulle saakka.

– Tiesin, että näissä olosuhteissa, kun rata on kuin limaa, pystyy voittamaan, jos pääsee kärkipaikalle. Sain peippailtua Kristferssonin ohi ja sitten vain keskityin ajamaan ilman virheitä. Paketti pysyi hyvin kasassa loppuun saakka, Grönholm kertasi voittoisaa ajoaan.

– En oikein edes tiedä miten se loppu meni. Jokerin lopussa kuulin radiosta, että ota tiukasti sisälinja, sillä Ekström on tosi lähellä. Siitä sitten taitoin viimeiseen kurviin ja ehdin kaverien edelle, Grönholm kuvaili ratkaisun hetkiä.

Voittoisan päivän isoimpana asiana Grönholm pitää toisen karsintaerän ajoaan. Tahmean ensimmäisen erän jälkeen 24-vuotias Grönholm sisuuntui.

– Keskityin vain tulevaan toiseen starttiin ja ajamiseen, enkä lähtenyt säätämään autoa. Pidin ajatukset kasassa ja siitä se ajo sitten meni hienosti, Grönholm sanoi toisen karsintaerän nopeimmasta ajastaan.

MM-sarja jatkuu Latvian Riikassa 19. -20. syyskuuta.