Ajankohtaista

Yritysten IT-ympäristön haavoittuvuudet tarjoavat yhä useammin reitin kyberrikollisille. Jos yrityksen sisäisestä ja julkisesta hyökkäyspinta-alasta ei ole tarkkaa ja ajantasaista kuvaa, on liiketoiminnan jatkuvuus uhattuna ja mainehaittojen riski kasvaa. Yrityksen verkkosivut, päätelaitteet ja yritysdataa säilövät järjestelemät tarvitsevat säännöllistä haavoittuvuusskannausta. Se vaatii aikaa ja vaivaa, mutta onneksi senkin voi ulkoistaa kustannustehokkaasti Decensille 

Tietoturvaan panostamisen tärkeyttä ei enää kyseenalaisteta ja yhä useammassa yrityksessä on esimerkiksi monivaiheinen tunnistautuminen (multifactor authentication, “MFA”) ollut jo pitkään käytössä. Parhaimmillaan MFA-ratkaisuilla voidaankin taklata tehokkaasti yrityksiin kohdistuvia hyökkäyksiä, kunhan tunnisteina käytetään muitakin keinoja kuin kertakäyttöisiä numerokoodeja tai mobiiliapplikaatioiden push-ilmoituksia, joihin rikolliset pääsevät halutessaan väliin. Decensin Vahva tunnistautuminen ja pääsynhallinta -palvelussa tunnisteina käytetään niin sormenjälkeä, kasvotunnistusta kuin fyysistä FIDO2-avainta, jota voi käyttää kätevästi yrityksen toimikortin, NFC-luettavan toimikortin tai USB-tikun muodossa. 

Valitettavasti tänä päivänä yrityksen tietoturvan suojaamiseen eivät MFA-todennukset riitä, sillä kyberhyökkääjät etsivät yhä useammin yrityksen verkosta haavoittuvuuksia, joiden kautta he pyrkivät pääsemään käsiksi yrityksen tietoihin ja järjestelmiin.  

Rikollisten reittinä verkon haavoittuvuudet  

Yrityksillä ei aina ole ajantasaista tietoa omista laitteistaan ja niiden haavoittuvuuksista, sillä ympäristöt muuttuvat nopeasti ja järjestelmien ylläpito on usein hajautettu eri toimijoille. On siis erittäin todennäköistä, että yrityksen IT-ympäristössä on heikkoja kohtia, joihin pahantekijät voivat iskeä. 

”Hyökkäysten estämisessä avainasemassa on omien heikkouksien tunnistaminen ja poistaminen, sillä mitä enemmän haavoittuvuuksia on näkyvillä, sitä enemmän rikolliset niistä kiinnostuvat. Yrityksen verkon haavoittuvuuksien skannauksella saadaan kattava kuva yrityksen IT-ympäristöstä, jonka jälkeen löydöksien kriittisyyttä ja niihin liittyviä ratkaisuja voidaan arvioida ja toteuttaa”, kertoo Decensin tietoturva-asiantuntija Teo Nurminen. 

Tärkeintä on saada ajankohtainen kuva yrityksen sisäisestä ja julkisesta hyökkäyspinta-alasta ja suojausten puutteista, jotta tietoturvapuutteisiin voidaan reagoida ajoissa. Monessa yrityksessä löytyy kyllä IT- osaamista haavoittuvuuksien skannaamiseen, mutta löytyykö siihen aikaa?  

”Säännöllinen haavoittuvuuksien hallinta on kaiken a ja o. Jatkuvalla skannauksella näemme, onko mitään vanhoja haavoja jäänyt auki ja pystymme reagoimaan nopeasti uusiin. Voimme myös toimittaa yritykselle välineet ja ohjeistuksen skannaukseen, mutta yleensä IT-porukalla on paljon muutakin tekemistä. Kun meiltä ostaa palveluna säännöllisen haavoittuvuusskannauksen, ei tarvitse käyttää oman IT-väen aikaa raporttien tulkitsemiseen ja ratkaisuehdotusten laatimiseen”, kertoo Nurminen.  

Tietoturvan ylläpitäminen on jatkuva prosessi, ja me autamme varmistamaan, että yrityksesi pysyy turvassa muuttuvassa uhkaympäristössä. Älä jää odottamaan, kunnes hyökkäys tapahtuu – ota yhteyttä Decensiin ja vahvista yrityksesi tietoturvaa jo tänään. 

Lue lisää Decensin Haavoittuvuuksien hallinta -palvelusta ja ota yhteyttä!